top of page
Handen-MarcGijsje-lang.jpg

Verandert Parfum in de loop van de tijd?

Het antwoord op deze vraag is “ja”. Onze Parfums worden vervaardigt uit natuurlijke en biologische grondstoffen. Je zou kunnen zeggen dat het Parfum “leeft”. Net zoals een goede wijn. Een wijn die jaren ligt te rijpen verandert.

Qua kleur en ook qua smaak.

 

Hetzelfde gebeurt met onze Parfums. De ene vindt ze beter worden, de ander vind ze minder goed worden. Dat is een kwestie van smaak. Waar houd je van? Dat moet iedereen individueel beantwoorden.

Dit “rijpings” process uit zich bij “the Power of Passion” anders dan bij “the Charm of Passion”

The Power of Passion

Met het verstrijken van de tijd ondergaat de kleur van het Parfum verandering. Direct na de productie is het Parfum bijna kleurloos, maar na verloop van tijd ontwikkelt het een steeds donkerdere tint. Langzaam transformeert het Parfum tot een cognackleurige vloeistof. De geur wordt iets "scherper", zoals sommigen het omschrijven. Dit proces wordt voornamelijk beïnvloed door licht. Om "The Power of Passion" kleurloos te behouden, is opslaan in het donker de aanbevolen oplossing.

 

Oud en Nieuw.png

5 jaar oud

nieuw

The Charm of Passion

Ook hier ondergaat de kleur een verandering, zij het niet zo uitgesproken als bij "The Power of Passion". Het begint lichtgeel direct na de productie en evolueert in de loop van de tijd naar een iets donkerdere tint geel. Er vindt echter nog een ander fenomeen plaats.

 

Bepaalde componenten van het parfum kunnen kristalliseren, wat resulteert in kleine witte vlokjes of bezinksel in het parfum. Vergelijkbaar met honing, waarbij een nieuwe pot vloeibaar en helder is, kunnen de suikers in honing kristalliseren, waardoor deze troebel en dikker wordt.

De remedie: even opwarmen en opnieuw laten smelten.

 

Hetzelfde geldt voor “the Charm of Passion”.

Zet het flesje 15 sec. In de microwave, daarna even schudden en de vlokken lossen weer op.

De geur ondergaat ook enige verandering. De "aardse geurnoten" worden subtieler. Over het algemeen wordt dit als een verbetering ervaren, hoewel dit natuurlijk subjectief blijft.

Gekristaliseerde bestanddelen

bottom of page