top of page
Handen-MarcGijsje-lang.jpg

Verandert Parfum in de loop van de tijd?

Het antwoord op deze vraag is “ja”. Onze Parfums worden vervaardigt uit natuurlijke en biologische grondstoffen. Je zou kunnen zeggen dat het Parfum “leeft”. Net zoals een goede wijn. Een wijn die jaren ligt te rijpen verandert.

Qua kleur en ook qua smaak.

 

Hetzelfde gebeurt met onze Parfums. De ene vindt ze beter worden, de ander vind ze minder goed worden. Dat is een kwestie van smaak. Waar houd je van? Dat moet iedereen individueel beantwoorden.

Dit “rijpings” process uit zich bij “the Power of Passion” anders dan bij “the Charm of Passion”

The Power of Passion

In de loop van de tijd verandert de kleur. Vlak na de productie is het Parfum bijna kleurloos, maar met het verstrijken van de tijd wordt de kleur steeds donkerder. Het parfum veranderd langzaam naar een Cognac kleurige vloeistof. De geur wordt iets “scherper” zoals sommigen het uitdrukken. Dit proces vindt vooral plaats onder invloed van licht. Donker opbergen is de remedie als je “the Power of Passion” kleurloos wilt houden.

 

Oud en Nieuw.png

5 jaar oud

nieuw

Gekristaliseerde bestanddelen

The Charm of Passion

Ook hier verandert de kleur. Niet zo sterk als bij the Power of Passion, maar het wordt wel iets donkerder. Vlak na de productie is het licht geel van kleur en dit veranderd in de loop van de tijd naar een iets donkerdere tint geel. Maar er gebeur nog iets anders;

 

Sommige bestanddelen van het Parfum kunnen gaan kristalliseren. Hierdoor ontstaan er kleine witte vlokjes of bezinksel in het Parfum. Vergelijk het met honing. Een nieuwe pot is vloeibaar en helder. De suikers in de honing kunnen ook gaan kristalliseren, waardoor de honing troebel een vaster wordt.

De remedie: even opwarmen en opnieuw laten smelten.

 

Hetzelfde geldt voor “the Charm of Passion”.

Zet het flesje 15 sec. In de microwave, daarna even schudden en de vlokken lossen weer op.

De geur verandert ook enigszins. De “aardse geur noten” worden minder. In het algemeen wordt dit als een verbetering ervaren.

Maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

bottom of page