top of page
Handen-MarcGijsje-lang.jpg

Olie basis vs Alcohol basis

Alcohol-basis

In feite zijn de meeste van de verkochte commerciële parfums eigenlijk op eau de toilette sterkte (meestal rond de 10% aromaten) of eau de cologne (meestal rond de 5% aromaten). Vandaar dat deze geuren verkocht worden in grotere flessen en lijken meer waar voor uw geld te geven.

 

Deze warenhuis parfums hebben synthetische fixatives toegevoegd om te helpen met het vasthouden van de geur op uw huid. Dit komt omdat alcohol vrij snel verdampt door de lichaamswarmte.

 

Doordat de alcohol verdampt lijkt de parfum meestal sterker dan het in werkelijkheid is.

 

De parfums op alcoholbasis vind je meestal in sprayversies. Een belangrijk kenmerk van parfum op alcoholbasis is de eerste geur, deze moet het aantrekkelijk maken. Een voordeel van alcohol is dat zware harsachtige plantaardige stoffen ook vrij gemakkelijk oplossen. Daarom zouden natuurlijke parfumeurs sneller kiezen voor alcohol als basis.

Olie-basis

Een belangrijk voordeel is dat parfum op oliebasis de huid niet uitdroogt en daarom zeer geschikt is voor een droge huid. Sommige oliën hebben nogal een sterke geur uit zichzelf en worden dus niet gebruikt als drager.

 

Vaak wordt  Jojoba- of gefractioneerde Kokosolie gekozen als drager voor natuurlijke parfums. De geur op oliebasis hydrateert de huid, maar zorgt er ook voor dat de geur langer op de huid blijft zitten. Olie gebaseerde parfums zijn algemeen bekend als "de huid geuren".

 

Door de lichaamstemperatuur wordt de olie geleidelijk verwarmd en begint de geur te verdiepen. De geur wordt hoofdzakelijk ervaren door de drager zelf en diegene in de onmiddellijke nabijheid van de drager. Hierdoor is het een goed alternatief voor diegene die niet (als een komeet) een staart van geur achter zich wil laten.

Op olie gebaseerde parfums zitten meestal in een kleiner flesje, omdat ze een hogere geur concentratie hebben.

DERQX Parfums zijn oriëntaalse geuren en op olie gebaseerd.

bottom of page